Szolgáltatásaim

Óratípusok

A szárazföld és a víz szerelmesei is megtalálják a stílusukhoz leginkább illő mozgásformát, az igazán izzasztó alakformálótól egészen az aquafitnessig. Barátságos jó hangulat mindig garantált.

BŐVEBBEN

Életmód tanácsadás

Ha szeretnéd életviteledet pozitív irányba terelni, alakodon változtatni,egészségesen élni, akkor nálam lehetőséged nyílik egyéni Étrend tervezésre, személyes tanácsadásra, vagy online konzultációra.
Ha pedig Érzelmi evéssel küzdesz, akkor Gasztro Coaching ülésen tudok neked segíteni.

BŐVEBBEN

Alternatív gyógymódok

Alternatív gyógymódokkal való kezeléssel hihetetlenül gyors és hatékony eredmények érhetőek el mind fizikai, mind szellemi téren. Ha gyógyszerek, és tüneti kezelés helyett, kíméletes és valódi megoldásra vágysz, szeretnéd testi leli egészségedet vissza nyerni, jobban érezni magadat, segítek a gyógyulásban.

BŐVEBBEN

Oktatás

A Wellness- és Szállodaipari Felnőttképző Intézet Aquatréner oktatójaként dolgozom. Sport területén fejlődni vágyókat szeretettel várom a hétvégi képzéseken, hogy átadhassam a vízi edzés módszertanát.

BŐVEBBENEGYÉB SZOLGÁLTATÁSAIM

Óratípusok

Személyi edzés

Rekreációszervezőként és egészségfejlesztőként végeztem, harmadik évfolyamon Személyi edzés szakirányba specializálódva. Három év folyamán nagyon jó alapot kaptam ahhoz, hogy a Személyi edzéseim során beépítsem a holisztikus szemléletmódot, tehát azt a nézetet, amikor az egyén egész lényét figyelembe véve testi és lelki egészségre törekszünk.

Sokszor túlsúly vagy táplálkozási zavarok hátterében lelki okok húzódnak meg, így a precízen kialakított diéta, étkezési szokások és a méltán fontos testedzés mellett egy komplett életmódváltozásban lehetek segítségedre.

Személyi edzés során megtanítom a gyakorlatok helyes kivitelezését, eszközök és kondícionáló gépek megfelelő használatát.

Az egyén fizikai állapotát felmérve megfelelő edzéstervet állítok össze, hogy a leghatékonyabb fejlődést érjük el az előre kitűzött cél alapján.

A Személyi edzés lehet egyéni, páros és köredzés. Történhet edzőteremben, szabadtéren, igény esetén a vendég otthonában, valamint cégeknél.

Miért jó velem edzeni a kondi teremben?

Mert egészséged a legfontosabb számomra, így ízület kímélő módon, fizikai állapotodat és képességeidet figyelembe véve alakítom ki az edzéseidet.

Mert gyorsabban éred el a célod!
A szakmailag felépített edzés jóval hatékonyabb, az eredmény pedig sokkal látványosabb!

Mert könnyebb úgy dolgozni, ha ott vagyok melletted, motivállak, segítek átlendülni a gyengébb pillanatokon, és a folyamat során végig támogatlak.

Mert megtanítalak a kondi gépek használatára, és a gyakorlatok helyes kivitelezését is ismerni fogod.

Megbeszéljük, hogyan tudnál legpraktikusabban változtatni az étkezési szokásaidon, amit egy általam összeállított étrend fog pluszban támogatni.

Az órát mindig a megdolgoztatott izomzat célirányos, precíz nyújtásával zárjuk, ami párban sokkal eredményesebb.Aerobik

60 perc intenzív Alakformálás velem, a legmenőbb erősítő gyakorlatokkal és fantasztikus fitness sláger mix-el, amit Földi Ádám szakértelmének köszönhetünk.

Alakformáló órámon első körben a kar súlyzó nélküli kőkemény formálására helyezem a hangsúlyt, majd pedig a guggolásra térünk át, melyek mozdulatait különbözőbb edzésformák mozgásanyagából merítve hajtunk végre. A popsi és a has kap még kiemelkedő szerepet, hogy a legvonzóbb helyeken kerekedjünk, feszesedjünk.

Szeretném, hogy óráimon mindenki nagyon jól érezze magát, és ne egy monoton már a 100.dik lábemeléses unalmas Aerobik óra legyen.

Európán belül több országban is dolgoztam Sport Animátorként, így a kint szerzett tapasztaltakat igyekszem beépíteni mind a csoportos órák, mind az egyéni konzultációk alkalmával, hogy a találkozásaink mindig jó hangulatban teljenek.Pilates

Nem mindenki tud élvezni egy dinamikus, intenzíven erősítő alakformáló órát. A Pilátes egy sokkal csendesebb edzésforma, ahol a koncentráció nagyobb szerepet kap. Joseph Hubertus Pilates a megalkotója ennek az anatómia alapokon nyugvó, eredetileg Cronology-nak nevezett testtartást javító módszernek. Saját gyermekkori betegségeinek leküzdésére kezdte el kidolgozni a Pilates gyakorlatsorokat. Az általa kidolgozott gyakorlatok átmozgatják a testet, nyújtják, erősítik az izmokat, különös tekintettel a törzs mély tartó izmaira. Gerinc izmait több irányba is alaposan átmozgatja ezzel segítve rugalmasságának visszanyerését.

Pilates jótékony hatásai:

Fitté, frissebbé tesz

Oldja a derék- és hátfájdalmakat, megelőzi ülőmunka esetén

Karcsú alakot formál

Javítja a testtartást

Elősegíti a hatékonyabb légzést

Rugalmassá teszi a gerincet

Fejleszti a testtudatot

Javítják az általános erőnlétet és a koordinációs készségetAquajogging

Az aquajogging egy mélyvízi edzés, ahol vízi öv segítségével maradunk fent a vízen, így végezve a különböző technikákkal a futómozgásokat.

Nagyszerű állóképességi, és kardió edzés, melyek közé eszközökkel végzett mozdulatokkal illesztek be erősítő gyakorlatokat.

Minden korosztálynak ajánlott, még úszni tudás sem szükséges!

És, hogy miért próbáld ki te is?

Mert hatékonyan tünteti el a narancsbőrt

Mert erősíti a hátizmokat, ezzel enyhítve, elmulasztva a derék és hátfájdalmakat

Mert szuper könnyű vele a zsírvesztés

Mert ízületeket nem terheli, miközben jól átmozgatjuk, erősítjük az izmokat

Mert újfajta terhelést kap a test, így látványos fejlődésnek indul

Mert kíméletes, de intenzív az óra

Mert jobban lehet aludni tőle este, és energikusabban kelni reggelÉletmód tanácsadás

Életmód tanácsadás

Állapotfelmérést követően a táplálkozási szokásokat és a fizikai aktivitást egyén életritmusához igazítjuk. Megfelelő ismeretanyag, étrend ismertetése mellett gyakorlati tanácsokkal kialakítunk egy egészséges életvitelt.

Lehetőség van Skypeon történő tanácsadásra is.Étrend tervezés

Az egyéni étrend segít utat mutatni neked, mi az az étel, szokàs, vagy trükk, ami saját napirendedbe legkönnyebben beilleszthető.
Ahhoz, hogy a legeslegrészletesebben, minden nehézségre, betegségre, akadályozó tényezőre kitérjek, minden étrendet egy Étkezési napló kitöltetése előzi meg.
Ez feltárja előttem, milyen egészségre káros, vagy változást akadályozó szokasokkal él a leendő vendégem.
Egy napló kiértékelése, is rengeteg új és hasznos információt tartalmaz, itt adok sok választ a miértekre.

Minden egyes szokás kialakításához 21 nap szükséges, ezért összeàllítok egy 3hetes változatos étrendi ajánlást, ami bőségesen tartalmaz recepteket, egyéni célhoz mérten könnyen alkalmazható tanácsokat, vitamint és természetes készítményeket.

Munkám során sokan kerestek meg Étel érzékenységgel, és különféle betegséggekkel, hogy diétával is gyógyuljanak, és enyhüljenek a tüneteik.

A rengeteg pozitív visszajelzés, állapotjavulás arra ösztönzött, hogy ezeket a speciális diétàkat màssal is megosszam, mert tudom, hogy nem könnyű lefogyni például egy Pajzsmirigy alulműködés esetén, egészségesnek és csinosnak maradni Chron-beteggel, segítséget kapni glutén érzékenység vagy tejallergia esetén.

Bàtran keress meg ha testsúlycsökkentő, vagy éppen testsúlynövelő diétára van szükséged!

És ha az alàbbi gondok közül bàrmelyik ismerős:

Reflux

Pajzsmirigy alul vagy túl működés

Glutén és vagy Laktóz érzékenység

Tejallergia

Crohn betegség

Sclerozis multiplexGasztro Coaching

Mi az a Gasztro Coaching?

Pszichológiai éhség és érzelmi evés szakterületével foglalkozó módszer, amikor ülések alkalmával megvizsgáljuk az egyéni táplálkozási szokásokat, az étkezéshez és bizonyos ételekhez kötött hitrendszereket, majd ezt követően felfedjük az ehhez kötődő lelki hiányterületeket.

A kezelés során, az ügyfél megérti evési zavarainak okát, majd a közös munka során olyan módszereket sajátít el, ami segít a zavar helyreállításában.

Mi az az érzelmi evés?

Amikor nem fizikai szükségletből étkezünk, hanem valamilyen érzelem behatására, akár stressz, vagy öröm hatására érzünk kényszert egy bizonyos étel elfogyasztására.

Mikor forduljak Gasztro Coach-hoz?

Ha többet eszel amikor stresszes vagy

Ha olyankor is eszel amikor nem vagy éhes, vagy már teljesen jóllaktál

Ha azért eszel, hogy jobban érezd magad vagy, hogy megnyugodj

Ha falásrohamok törnek rád, és kontrollt vesztve eszel

Étvágytalanság jellemez, vagy ha ételundorod van

Nem érted túlsúlyod okát, fogyásod sikertelenségét

Ha bűntudatod, szégyenérzeted van evés után

Coachként nem adok tanácsot, és nem kínálom tálcán a megoldást.

Viszont segítek:

Más szemszögből szemlélni a helyzetet

Felismerni a régi beidegződéseket, sémákat

Felfedni az erőforrásaidat

Motiválni

Technikákat, módszereket elsajátítani

Benned rejlő képességeket, tudást hatékonyan használni

Elérni a kitűzött célodat

Elkísérlek egy úton, közben végig fogom a kezed!

Alternatív gyógymódok

Az alternatív gyógymódokról

Alternatív gyógymódokkal való kezeléssel hihetetlenül gyors és hatékony eredmények érhetőek el mind fizikai, mind szellemi téren. Ha gyógyszerek, és tüneti kezelés helyett, kíméletes és valódi megoldásra vágysz, szeretnéd testi leli egészségedet vissza nyerni, jobban érezni magadat, segítek a gyógyulásban.

Reiki

Mi az a reiki?

Reiki egy erőt, egészséget, szeretet hordozó és életet támogató energia.

A Reiki intelligens, utasítás és irányítás szükségessége nélkül találja meg és szünteti meg a testedben és lelkedben a blokkoló,gátló, diszharmóniát, betegséget, gondot, negatívumot okozó energiákat.

Minden gondodat, félelmedet feloldja, megszünteti, eltávolítja.

Gyógyító energia közvetítése által a kliensek energia blokkjai felolvadnak, energia szintjük emelkedik, testi problémák, tünetek elkezdenek visszahúzódni.

Mire jó a reiki?

Energetizálásra például fáradékonyság esetén kifejezetten hatásos.

Különböző pszichés és fizikai eredetű problémák hatékony kezelésére.

Fájdalom csillapításra

Stresszoldásra

Betegségmegelőzésre

Akut sérülések kezelésére például duzzanatok, égések, zúzódások, vágások esetén

Félelem, szorongás, fóbiák oldásáraDoTerra - Tanúsítottan Terápiás Minőségű Esszenciális olajok

Mi az az illóolaj?

Ezek az illékony aromás vegyületek megtalálhatók a növények magvában, kérgében, szárában, gyökerében, virágjában, és a növények más részeiben.

Az illóolajok védelmezik a növényt a kártevők, és betegségekkel szemben, és ezt a tiszta védőanyagot palackozzák nekünk, hogy mi is erősítsük az immunrendszerünket, gyógyítsuk magunkat a sérülések, elváltozások, testi- lelki problémák ellen.

Az alternatív egészségügyi megoldások növekvő tudományos hitelessége az illóolajok jelentős egészségügyi előnyeinek felfedezéséhez vezettek. Egyedülálló kémiai szerkezetük lehetővé teszi, hogy célzott előnyeiket helyileg alkalmazva juttassák el a szervezetbe, inhalálva, bőrre kenve, belsőleg fogyasztva azonnal a véráramba kerülnek, így percek alatt kifejtik hatásukat a problémánál, gyulladásnál.

Hatékony megoldást jelent krónikus betegségeknél, gyógyszeres kezelések alternatívájaként.
- Pajzsmirigy problémák, reflux, magas vérnyomás, cukorbetegség, vastagbélgyulladás stb, de a leghétköznapibb gondokat is azonnal orvosolják úgymint, a fogfájás,fejfájás, menstruációs görcsök, láz, nátha, köhögés,puffadás, vizesedés stb.

Egyes olajok táplálékkiegészítőkben használva javítják az életerőt, a jó közérzetet és növelik a teljesítményt!

Elégedett vélemények

„A lifelong vitality csomag elképesztően energizál, először meglepetésemben feltettem a költői kérdést, hogy vajon tényleg minden hatóanyag legális-e benne, mert 2-3nap után akkora löketet adott. De komoly CPTG minőségbiztositás van a termék mögött.

Gondolom mindenki emlékszik, mikor gyerekként a tavirányitós autó/beszelő baba eleme kezdett merülni, és a játék belassult..majd jött az elemcsere és újra a régi fényében ragyogott. Nos, tabik hatását valahogy így jellemezném.

Egy végigdolgozott nyári hónap (hétvégék is) alatt jött meg újra a kedvem az edzéshez, mert annyira erejem teljében éreztem magam a vitaminoktól.”

- Csabi


„Amikor elkezdtem szedni a Life Long Vitality Pack-et nekem az tűnt fel elsőnek, hogy nincs már a szervezetemnek szüksége a napi 9-10 óra alvásra 6 - 7 óra után magamtól ébresztő nélkül keltem minden nap.

Az edzeseim számát megtudtam duplázni, mert azt éreztem simán bírom, a regenerációs folyamat felgyorsult hamarabb erőre kaptam tőle.

Én nagyon megszerettem mert ég és föld ahogy előtte és most érzem magam.”

- Peti

Oktatás

Aquafitness Oktatás

Az aquafitness fiatal sportágak közé tartozó edzésmódszer, amely egészséget megőrizni, jó közérzetet és esztétikus testet hivatott elérni.

Mozgásanyaga az aerobikból és gimnasztikából építkezik, a vízi gyakorlatok célja lehet a koordináció, az izomerő és az állóképesség fejlesztése, és bizonyos mozgásszervi, illetve belgyógyászati problémák leküzdése.

Tanfolyamok elvégzése ajánlott mindenkinek, aki szereti a mozgást és szívesen foglalkozik emberekkel. Mind ajánlott sport múlttal rendelkezőknek, Rekreációszervezőknek, Gyógytornászoknak, Sportoktatóknak, Testnevelőknek, Személyi edzőknek és azoknak akik bővíteni szeretnék sportfoglalkozásaik repertoárját. Egyre több hazai és külföldi fürdő, szálloda színesíti a programok lehetőségeit Aquafitness órákkal és egyre több Fitnesscenter bővíti vízi edzésekkel az óratípusaik listáját.

A WSZFI -Wellness-és Szállodaipari Felnőttképző Intézet keretein belül már elérhetőek Aquafitness Oktatói OKJ tanfolyamok illetve Szakmai képzések is.

A 4 napos Szakmai képzés tematikája:

Aquatréning fajtái

Testsúllyal végzett vízi gyakorlatok

Eszközzel végzett vízi gyakorlatok

Aquarelax

Aquajogging edzésmódszere és gyakorlatai

Zenehasználat

Vízi játékok, vetélkedők

Óravezetés módjai és módszerei


Wellness- és Szállodaipari Felnőttképző IntézetTudatos fogyás - Szeretem a testem Online tanfolyam

Íratkozz fel a 2 hónapos tanfolyamra!


/ Kezdés 2018 Január /

RÉSZLETEK HAMAROSAN!

Egyéb szolgáltatásaim

Egyéb szolgáltatásaim

Cégeknek, csoportoknak, rendezvények alkalmával külsős helyszínen csoportos torna, rekreációs foglalkozás megtartása

Egészségtudatos munkahelyi programok, előadások vagy pl. gasztro-coaching workshop levezetése

Sport és Fitness Fotózás

Edzés és étkezési napló

Mi minden van az Edzés és Étkezési naplóban?

Heti mérlegelési napló

Kérdőív

Étkezési napló

Cél tervező

30 napos Kihívások

Egészséges receptek

Mintaétrend

Jegyzetoldalak

Sportos Felnőtt színezők

Életmódváltó tippek

Motiváló írásaim és idézetek

Összegzés, Jutalmazás, Részeredmények

Edzés napló

Szokás nyomonkövető: PL. Alváskövető, Vízfogyasztás nyomkövető, Vitamin szedés…stb.

Amit, biztosan profitálhatsz a napló használatával

Tudatosabban fogsz élni

Testsúlyod, testalkatod optimalizálódik

Új, hasznos, támogató szokásokat alakítasz ki

Célokat határozol meg és érsz el

Nagyobb figyelmet fordítasz magadra

Folyamatos sikerélményben részesülsz

Jobban megismered önmagad

Teljes képet kapsz fejlődésedről


Az edzés és étkezési naplót megvásárolhatod könyvesboltokban vagy írj emailt az info@elekeseniko.com címre!

Elérhetőségeim

Írj üzenetet!